Ugens patient – Kongelund Dyreklinik

? UGENS PATIENT ?

Vi vil gerne fortælle om denne lækre lille fyr: Blåliblue, en undulat på fire år.

Blåliblue havde været super uheldig, og var blevet trådt på ? Heldigvis overlevede han uheldet!

Men efterfølgende kunne den lille fyr ikke flyve, han faldt ned hver gang han prøvede. Når han sad stille, strittede spidsen af hans venstre vinge opad i en unaturlig vinkel og han sitrede. Hans venstre skulder holdt han i en sænket position.

Annette mistænkte en skade på hans venstre vinge. Blåliblue blev derfor bedøvet og fik taget røntgen af begge sine skuldre. Og beskeden var klar: han havde brækket sin venstre skulder! Nærmere bestemt overarmsknoglens ledhoved. Vi har markeret bruddet med en pil og rammet det ind med røde streger. ?

Sådan et brud kan ikke fikseres, men heldigvis var der ikke nogen dislokation – dvs bruddet havde ikke skubbet sig, brudfladerne lå pænt overfor hinanden.

Blåliblue blev derfor beordret streng burro – dvs han skal sidde i et lille bur i 3 uger, så han ikke kan baske med vingen. Og så skal han selvfølglig have smertestillende medicin hver dag. ??

Den lille fyr er i fremgang og har det efter omstændighederne godt. Så vi krydser fingre for at han kommer sig fuldstændigt, og snart kan flyve glad omkring igen.

Forrige indlæg
Bornavirus/Ara virus – Dyrlæge Knud Steensborg
Næste indlæg
Sund arbejdsgang af hold af eksotiske dyr – Knud Steensborg

Ingen resultater fundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
%d bloggers like this: