Ole og Sanne Sandgaard startede Fugleinternatet op i 2008, og foreningen er bygget op på frivillighed. Der er altid tilknyttet 5 frivillige som på skift hjælper til på internatet.

Fugleinternatet har til formål at hjælpe eksotiske fugle og hindre utilsigtet aflivning. De fugle, som internatet modtager, har ofte adfærdsproblemer, og mange af dem lider under fejlernæring, fjerplukning, vingeklipning, separationsangst og/eller er handicappede. De fugle der kan genopbygges og have et værdigt liv, vil ofte blive boende på internatet. Det kan være en lang proces at rette en papegøje op som eks. har lidt under vingeklip og fejlernæring i flere år, det er ikke unormalt at det kan tage op til 2 år inden papegøjen er velfungerende og kan indgå i en flok med artsfæller. Sådan en papegøje vil ikke komme videre, den vil blive en fast beboere på internatet.

 

Der modtages også velfungerende fugle som internatet forsøger at finde nye hjem til.

Fugleinternatet vil rigtig gerne vejlede, støtte og skabe forståelse for, hvad det er eksotiske fugle har brug for, så fugleejere kan give deres fugle så gode forhold som muligt. Ligeledes står internatet til rådighed ved projekter på filmoptagelser, plejehjem, skoler og andre institutioner, som har brug for vejledning i forhold til opførelse af voliere, indretning og valg af fugle.

 

Alle der har lyst kan støtte Fugleinternatet, både økonomisk og med gaver. Lige nu står internatet overfor et byggeri hvor der skal opføres nye voliere til undulaterne, nymfeparakitterne, kanariefuglene, diamantduerne, gedeparakitterne, solparakitterne og caiquerne.

 

 

I den forbindelse har internatet fået en donation fra Petworld på 40.000 kr.

Projektet løber op i ca. 65.000 kr. og har derfor brug for en håndsrækning.

Udover det forstående byggeprojekt, er der udgifter til frø, pellets, grøntsager, frugt, dyrlæge, strøm, arbejdsredskaber og div. skåle, legetøj og aktivering til fuglene.

Hvordan kan du støtte:

  1.  Du kan sende gaver til Fugleinternatet, Ingerbyvej 10, 4540 Fårevejle
  2. Bidrage økonomisk via Mobilepay på 50 4444 53 eller bankoverførelse til Nordea Reg nr. 1706 – Konto. 6888 735 222.
  3. Købe eller donere ting til Støtteshoppen som findes på Facebook under navnet, Støtteshoppen for Fugleinternatet.
  4. Du kan blive fadder for en fugl eller en flok, du kan læse mere om dette på deres hjemmeside.

5: Ønsker fuglene altid kan bruge:

Valnødder, hasselnødder, mandler, cedernødder, pinjekerner, pekannødder, hirsekolber, frøblandinger,kalkblokke, sepiaskaller, frugt, grøntsager, NutriBird P15, Zupreem FruitBlend str. M og M/L, ovntørret bøgeflis, hemparade hamp-strøelse, Savic Crock foderskål med skruemontering 550 ml., bird lamp 5.0 UVB Compact Fluorescent, lixit drikkeflasker, gynger og legetøj til både små og store fugle.

6: Ønsker de frivillige altid kan bruge:

Arbejdshandsker flex str. 8,9 og 10, affaldssække 100 l. klar, combi baljer 30 l. – Harald Nyborg best.nr. 10636 – skuresvampe, vaskeklude, radalon inde- og udendørs, fejebakker i metal, håndsprit, gummihandsker, plast vandkander 10 l., brede spartler, fiskars ergonomic kost, rive

 

Besøg også gerne vores facebook side og hjemmeside.

Facebook: Fugleinternatet

Hjemmeside: Fugleinternatet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
%d bloggers like this: