Alt om undulaten

  1. Forside
  2. Alt om undulaten

Videnskabeligt navn: Melopsittacus undulatus 

Dansk navn: Undulat

Catalan: Periquito … Chinese: ????, ???? … Czech: Andulka vlnkovaná, papoušek vlnkovaný … Dutch: Grasparkiet … Danish: Undulat … Spanish: Periquito Australiano, Periquito Común … Estonian: viirpapagoi … Finnish: Undulaatti … French: Perruche ondulée … German: Wellensittich … Irish: Budragár … Italian: Coccorito, Papagallino ondulato, Pappagallino ondulato, Parrocchetto ondulato … Japanese: sekiseiinko, Sekisei-inko … Lithuanian: Banguotoji pap?g?l? … Norwegian: Undulat … Polish: papuzka falista, papu?ka falista … Russian: ????????? ?????????? … Slovak: Papagáj vlnkovaný, papagájec vlkovaný, Papagájec vlnkovaný, papagájec vlnkovaný … Swedish: Undulat … Turkish: muhabbet ku?u, Muhabbetku?u … Welsh: Byji

 

Undulaten er en lille papegøje, der stammer fra Australien. De lever i kæmpe flokke fra 100-2000 undulater, og flytter rundt, alt efter hvor der er mad og vand. De er dog mest tiltrukket af græsområderne.
Arten er den eneste i slægten melopsittacus

Undulaten er 17-20 cm. fra næb til halespids og kan blive op til 11 år gammel. Den australske undulat bliver typisk ældre end den engelske. Dette formentlig fordi den engelske er fremavlet.

Den vilde undulat lever i Australien og dens kropsfarve er grøn med sorte aftegninger på hovedet og vingerne , den har en mørkeblå halefjer samt gul maske.
Den grønne undulat er den eneste farve der ses i den vilde natur, alle andre farver er noget vi mennesker selv har skabt. Det er sjældent men kan forekomme at man ser en hvid eller lignende, de overlever dog sjældent ret længe grundet rovdyr.

Vi hører tit om den australske almindelige undulat og den engelske undulat, og man skulle tror at de to fugle kom fra hver sit land, men det gør de ikke.
Den engelske undulat blev fremavlet i England og fik derfor navnet, dette primært for at kunne kende forskel. Den engelske undulat er større end den almindelige undulat. Den eneste forskel, er visuel.

Undulaten er en livlig og sjov fugl der kan skabe en masse glæde og sjove oplevelser. Den er samtidig en god tam fugl der meget sjældent er stille hvis der er en smule støj omkring den.
Undulaten er et flokdyr og man bør derfor mindst have to undulater på en gang. Man kan godt først anskaffe sig en og gøre tam før man får nr to, men en undulat bør aldrig gå alene.

Menu