Kom godt igang

  1. Forside
  2. Kom godt igang

Overvejelser før køb

Inden du vælger at købe en undulat, er der en del overvejelser og krav du skal stille dig selv.
Det ses desværre alt for tit at en fugl er blevet en “pyntegenstand” der sidder i et alt for lille bur i den ene ende af stuen og ingen kontakt har med hverken mennesker eller artsfæller, det er uhørt at holde fugl på denne måde!
Tit og ofte er fugle et impulskøb der bliver taget og disse impulskøbte fugle bliver til vandrepokaler der ”flyver” fra hjem til hjem og aldrig får lov til at falde til ro.

Ønsker dit barn en undulat, er det vigtigt du er med på det, da fuglen ikke altid forbliver barnets interesse og meget vel kan ende med at blive din fugl.

Din fugl skal ud at flyve
En fugl har brug for at komme ud at flyve den er født med vinger og de skal bruges.
En daglig flyvetur bør du kunne tilbyde din fugl, da fuglen ikke har mulighed for at bruge sine vinger i et fuglebur, med mindre man har en lang stuevoliere eller udevoliere.
Fuglen har ikke valgt at være i fangeskab, det er os mennesker der har taget det valg for den, derfor bør vi også tage ansvar for dens trivsel.

Du har besluttet dig for at købe fugl
Din beslutning er taget og du skal nu have en skøn fugl i dit liv, som med tiden får selskab af en artsfælle.
Det er vigtigt at du sætter dig grundigt ind i undulatens behov.
Besøg evt. en opdrætter, da kan du få svar på mange af dine spørgsmål, og du kan se hvordan vedkommende holder undulater. Du kan også gå i en dyrehandler, men uden at tilsvine og/eller dømme alle, så er der desværre en del dyrehandlere der hverken ved noget om undulaten. Mange viser alt andet end et fornuftigt fuglehold i butikken.
Det er heller ikke alle opdrættere der opfylder fuglenes behov, men som tommelfingerregel, så køb din fugl der hvor der er rent, dejligt fuglemiljø og der hvor du følger dig tryg.

En række overvejelser inden du tager beslutningen

1. Man kan ikke undgå at en fugl støjer. Nogle mere end andre.

2. Bor du i lejlighed eller boligselskab, bør du snakke med dine naboer om dine tanker, da en støjende fugl meget hurtigt kan starte en nabokrig.

3. Bor du til leje skal du huske at snakke med din udlejer om det er tilladt at holde fugl.

4. En fugl skal have frisk mad og vand hver dag, også selvom der er vand i vandruget fra dagen i forvejen.

5. Frugt og grønt er en del af fuglenes daglige kost.

6. Buret skal rengøres jævnligt, og det kan ikke gøres for tit. Der må ikke ligge gamle frugter og grøntsager og du skal fjerne gamle klatter. Din fugl kan hurtigt bliver syg af gammelt mad.

7. Det kan ikke undgås at en fugl sviner med mad, fjer og klatter rundt omkring buret, og det er hver dag man oplever dette.

8. Fuglen skal have et varieret udvalg af friske grene og legetøj, dette skal skiftets jævnligt.

9. Man skal være indstillet på at hvis fuglen bliver syg, kan det hurtigt bliver en bekostelig udgift hos dyrlægen.

10. Fugle trives bedst med artsfæller, da de er flokdyr. Derfor bør du have mindst to fugle. Ønsker du dine fugle tamme bør du starte med en fugl først, for så derefter at købe nummer to. Lige antal “leger bedst”.

11. Du skal være indstillet på at have din fugl i mange år, da en undulat bliver 11-14 år i gennemsnit.

Menu