Man kan købe rigtig meget legetøj til sin undulat i de forskellige fugle butikker. Det er desværre bare ikke alt legetøj der er lige godt. Der er også den mulighed at man kan lave legetøjet selv, det kræver ikke så meget, og så ved man det er i orden og ikke er til fare for fuglen.

Skal fuglen have et spejl?
Der er delte meninger om det er en god ide at lade sin fugl se sit eget spejlbillede. Der findes rigtig meget legetøj til fugle, hvor der er påsat spejle.
Der er nogen der bevidst hænger spejle op i huset, for at deres fugl så kan sidde og banke næbet mod spejlet, uden at opnå kontakt.
Nogen vil mene at det er synd, at lade sin fugl blive udsat for en falsk forhåbning, som en reaktion fra et spejlbillede.
Andre mener at det er hyggeligt og sjovt, at se sin fugl sidde og prøve at skabe kontakt til noget der ikke findes.
En del af dem der vælger at hænge et spejl op til deres fugl, mener at det er for at skabe tryghed hos fuglen, da den nu har en ven i spejlet og ikke er alene.
Måske spejlet skulle udskiftes med en ven af kød og blod?
Er man i tvivl om hvad man skal vælge, så sæt dig selv i fuglens sted.

Legetøj

Bolde der både hænges i taget af buret og på bunden så undulaten kan trille rundt med dem er som regel et hit.
Undulaten er en meget livlig lille fugl, der nyder at lege og få nye aktiviteter jævnligt.
Det eneste man skal være opmærksom på er, at det legetøj man køber er i orden. Se efter at der ikke er lange tynde snore, lukkemekanismer der ikke virker, ringe eller huller fuglen kan komme til at sidde fast i.

Aktivering
Undulater har brug for aktivering og det kan du give den på mange måder.
Du kan hænge mad op til fuglen så den skal arbejde for at få fat i de gode sager.

Lav eksempelvis en buket med mælkebøtteblade, kviste fra forskellige træsorter og krydderurter. Buketten samles med en strips og kan nu hænges op i buret til fuglen.

Skræl nogle gulerødder, persillerødder og rødbeder. Skru en lille krog i den ene ende så du nemt kan hænge grøntsagerne op i buret.
Husk at gemme krogene da du kan bruge dem næste gang du vil hænge grøntsager op i buret.

Menu