Redekasse

Redekassen:

Redekassen skal som minimum have en størrelse på B: 15 cm. x L: 20 cm. x H: 20 cm. Man kan godt bygge kassen større, men den må heller ikke være for stor, da undulaterne så kan føle sig utrygge.
Redekassens indgangshul skal være 4,5 cm. i diameter.
I bunden af redekassen skal der være en lille hulning som hindre æggene i at trille rundt. Hulningen skal være ca. 10 cm. i diameter og have en dybde på ca. 1 cm.
Redekassen skal man kunne åbne, så man kan se hvad der sker i kassen og holde øje med at ungerne udvikler sig, som de skal.
Oplever man at der er fugt på indersiden af redekassen, kan det skyldes den temperatur forskel der er inde i kassen og udenfor kassen. Det er kondens der dannes i kassen, man kan undgå at der dannes kondens ved at bygge redekassen, af noget tykkere materiale.

Redemateriale:
Spåner der bruges til hamster og kaniner er et udemærket produkt. Der kan også bruges ovntørret flis som redemateriale.
Redekassen fyldes godt op med redematerialet, undulaterne tømmer selv ud i redekassen til de mener der er en passende mængde tilbage.

Rengøring:
Der bør rengøres når kassen begynder at se beskidt ud. Dvs. når der begynder at ligge en del ekskrementer i kassen. Gerne en gang i ugen, men det afhænger også af hvor mange unger der er i kassen.
Det er vigtigt at gøre rent fordi ungerne ellers kan blive meget syge, få deformiteter og til sidst dø.

 

Menu